مدیر گروه مطالعات انرژی وین گفت: روسیه رقیب جدی برای گاز ایران است و از هیچ تلاشی برای حاشیهای کردن ایران در بازار گاز صرفنظر نکرد. ایران از اواسط دهه ۱۹۷۰ میلادی به اتحاد شوروی سابق گاز صادر میکرد. یکی از اقدامات اشتباه ایران در اولین ماههای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، متوقف کردن صادرات گاز به شوروی سابق بدون دلیل مشخص و کارشناسیشده بود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز از احتمال افزایش سوآپ گاز در امسال خبر داد و گفت: فعلا برنامه ای برای صادرات گاز به اروپا نداریم اما احتمال افزایش سوآپ گاز در امسال وجود دارد.
تاسیسات ذخیره سازی زیرزمینی گاز «هایداچ» در اتریش که یکی از مخازن بزرگ اروپاست، مدتی است که خالی مانده و احتمالا تا فصل سرمای بعدی به علت اختلاف میان برلین و مسکو بر سر توقیف شرکت تابعه «گازپروم» پر نخواهد شد.
یک کارشناس حوزه بینالملل انرژی گفت: روسیه میزان زیادی نفت صادر میکند و به عنوان یک عضو غیراوپک هماهنگیهایی با میزان عرضه و قیمتگذاری دارد، اکنون با تخفیفهایی که برای برخی مشتریان مثل چین که زمان تحریم هم از ما نفت میخریدند، قائل میشود، سعی بر این دارد که بازار ایران را به چنگ بیاورد.
قیمت نفت در معاملات روز جمعه تحت تاثیر چشم انداز تقاضای قوی برای سوخت و مذاکرات کشورهای اروپایی برای تحریم واردات نفت روسیه، افزایش چشمگیری داشت و رشد هفتگی به ثبت رساند.
حدود ۷۱.۷ میلیون بشکه نفت خام روسیه در ماه گذشته میلادی به آسیا صادر شده که بیشاز دو برابر مقدار صادرات به این قاره قبل از آغاز حمله روسیه به اوکراین بودهاست.
رئیس موسسه مطالعات بینالمللی انرژی گفت: استراتژی امنیت انرژی چین، اجازه وابستگی به نفت روسیه را نمیدهد و تجربه اروپا در وابستگی به انرژی روسیه جلوی چشمان چینیهاست.
یک کارشناس حوزه انرژی اظهار داشت: روسیه اروپا را بازار خودش میداند و تمایلی ندارد ایران به افزایش تولید برسد، در نظر داشته باشیم سال ۲۰۲۵ شرایط بازار اروپا و رابطه با روسیه با ۲۰۲۱ متفاوت خواهد بود، اروپا روسیه را کنار نمیگذارد واردات نفت و ال ان جی و گاز را صفر نمیکند اما به شدت کاهش خواهد داد، بنابراین روسیه مسلما جایگاه خود را در حوزه نفت و گاز ...
سفیر سابق ایران در چین گفت: چینیها از سالها قبل بازار خود را روی روزانه حداقل 500 تا 600 هزار بشکه نفت ایران بستهاند و در طول 10 سال گذشته این ارقام بیشتر شده و کمتر نشده است. حتی اگر به ضررشان باشد، نفت ایران را حفظ میکنند.
وزیر انرژی آمریکا اعلام کرد دولت بایدن، احتمال اعمال تحریمها علیه کشورهایی که نفت روسیه را در بحبوحه جنگ در اوکراین خریداری می کنند، منتفی نکرده اما درباره تاثیر آن بر بازارهای نفت محتاط بوده است.
کمیسیون اروپا پلان ۲۱۰ میلیارد یورویی برای خاتمه بخشیدن به واردات سوختهای فسیلی روسیه تا سال ۲۰۲۷ و استفاده از این پلان برای سرعت بخشیدن به گذار به سوی انرژی سبز را رونمایی کرد.
وزیر دولت قطر در امور انرژی گفت که کشورش قصد دارد با توجه به افزایش تقاضا برای گاز به دلیل تهاجم روسیه به اوکراین، تولید گاز خود را تا سال ۲۰۲۷ به میزان دو سوم افزایش دهد.